

Konya Büyükşehir Belediyesi, Vanda oluşturulan 8 kardeş köye Konya Valiliği ve İl Özel İdaresinin katkıları ile 26 adet konteyner gönderdi.
Vanda meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardım malzemeleri ve kurtarma ekipleri gönderen, ilk depremin hemen ardından günlük 10 bin kişilik yemek çıkaran Konya Büyükşehir Belediyesi, Vandaki 8 köyde kullanılmak üzere 26 adet konteyneri yolcu etti.
GÜNLÜK 3 BİN KİŞİLİK SICAK YEMEK
Konteynerleri bölgeye uğurlayan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Van Valiliğinin talebi üzerine önceki gün itibariyle Vanın Bostaniçi beldesinde günlük 3 bin kişilik sıcak yemek ikramına yeniden başladıklarını söyledi. Yola çıkan 26 adet konteynerin tuvalet ve duş olarak kullanılabileceğini, ayrıca bulaşık ve çamaşır yıkamaya uygun olduğunu dile getiren Uslu, Konya Büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri olarak Vandaki 8 köyle de ilgileniyoruz. Bu köylerin aylık kuru gıda ihtiyaçlarını, su, kanalizasyon ve elektrik sistemlerindeki arızalarını da belediyeler olarak biz karşılıyoruz dedi.
Bu arada, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Vanın Bostaniçi beldesinde iki ayrı okulda yapılan sıcak yemek dağıtımını AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici ile Burhan Kayatürk gerçekleştirdi. Bilici ve Kayatürk Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerine teşekkür etti.