Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi Yemek Kursu öğrencilerine soğuk kış günlerinin vazgeçilmez yemeği arabaşının nasıl yapıldığı uygulamalı olarak anlatıldı.
Eğitimin yanında geçmişten gelen geleneklerin ve kültürün unutulmaması için kursiyerlere çeşitli etkinlikler de düzenleyen KOMEKte, mevsimine göre Konyanın geleneksel lezzetleri de anlatılıyor.
Yemek Kursunda arabaşı çorbasının ve hamurunun yapılışından nasıl yenmesi gerektiğine kadar detaylarını öğrenen kursiyerler, Konyada kış gecelerinin vazgeçilmezi olan çorbayı evde yaparak yakınlarına ikram edeceklerini belirttiler.
Özellikle soğuk gecelerde dost ve akrabaların bir araya gelmesine vesile olan, lezzetiyle insanın içini ısıtan arabaşı çorbası, Konyada önemli bir gelenek olarak yaşatılmaya devam ediyor.
Basın Kuruluşları için;
Sizi diğer kullanıcılardan ayırt etmek için bu web sitesinde çerezler kullanmaktayız. Bu veriler, kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için kullanılmaktadır.
Bu web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımımıza izin vermiş olursunuz. Daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikamıza bakınız.