KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

EĞİTİM DESTEĞİ

 

SIK SORULAN SORULAR

 

Soru         :1) Üniversite Öğrencilerine Eğitim Desteği veriyor musunuz?

Cevap       :1) Anayasa Mahkemesinin 2009 yılında almış olduğu k kararıyla   Üniversite Öğrencilerine Eğitim Desteği yapılamamaktadır. İlgili kararı incelemek için tıklayınız http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2009/03/20090310-5.htm

Soru         : 2 ) Eğitim Desteğini Hangi öğrencilere veriyorsunuz?

Cevap       : 2 ) Konya mücavir alan sınırları içinde örgün eğitim gören İlk-Orta-  Lise öğrencilerine verilmektedir.

Soru         : 3 ) Eğitim Desteğini hangi kriterlere göre veriyorsunuz?

Cevap       : 3) EĞİTİM DESTEĞİ verilen kriterlerimiz

1.     Öksüz (Anne vefat),Yetim (Baba vefat) olan öğrenciler,   

2.     Şehit veya Gazi çocuğu olan öğrenciler,   

3.     %40 ve üzeri engelli raporu olan öğrenciler,  

4.     Anne babası mahkeme kararıyla ayrı(boşanmış) olan öğrenciler,

5.     8.Sınıf LGS sınavına göre Türkiye Geneli % 0,1 dilimde olan öğrencilere

Soru          : 4 ) Hükümlü aile öğrencileri eğitim desteğinden faydalanabiliyor mu?

Cevap        : 4) Hükümlü aile öğrencileri eğitim desteği verilen kriterlerimiz içinde yer   
                  almamaktadır.

Soru          : 5 )  Eğitim Desteğini Kimlere veremiyorsunuz ?

Cevap        : 5) Açıköğretim okulları,Çıraklık eğitim merkezleri,Kuran kursları,Anaokul    vb.( örgün eğitim olmayan)

Soru          : 6) Geçen yıl Eğitim desteği alıyorum şimdi ne yapmalıyım

Cevap        : 6) www.konya.bel.tr web sitemizden 16.09.2019 – 11.10.2019 tarihleri  arasında Eğitime Destek linkinden bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir. Bilgilerini güncelleme yapmayanlara 2019-2020 eğitim döneminde Eğitim desteği ödemesi yapılmaz.

 Soru        :7) Geçen yıl eğitim desteği alan öğrenciyim bilgilerimi güncelledim her hangi bir belge getirecek miyim ?

Cevap      :7) Geçen yıldan Eğitim Desteği alan öğrenciler www.konya.bel.tr adresinden müracaat tarihleri içerisinde Bilgi güncellemelerini yaparlar. Öğrencilerin aktif öğrenci bilgileri Milli eğitim ile yapılan protokol gereği MEB E-Okul bilgi sisteminden online alınır. Bilgilerini güncelleyen öğrencilerden belge talep edilmez.

Soru        :8)     Geçen yıl %40 ve üzeri engelli öğrenci kategorisinden eğitim desteği aldım Engel raporum süresiz değil , tarihli ve süresi  bitti yada bitmesine az bir süre kaldı ne yapmalıyım ?

Cevap       :8) Engelli öğrenci iseniz engel raporunuzun süresi bitti ise yada süresi az  kaldı ise yeni güncel hastane heyet raporunuzu çıkartıp bilgi güncelleme tarihleri (16.9.2019 tarihi ile 11.10.2019) içinde bilgilerinizi güncelleyip sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Yeni güncel raporunu sisteme yüklemeyenlere 2019-2020 eğitim döneminde eğitim desteği ödemesi yapılmaz.

Soru        :9) Yeni Kayıt öğrencisiyim bilgilerimi online yaptım istenilen belgeleri nereye teslim edeceğim

Cevap      : 9 ) Yeni kayıt öğrencileri sisteme kayıtlarını yaparken kayıt yaptığı kategoriye göre sistem istenilen belgeleri yükleyip kaydetmesini istemekte belgelerinizi sisteme yüklemeniz yeterli olacaktır.

Soru         :10) Eğitim Desteği başvuruları nereden ve hangi tarihlerde yapılıyor

Cevap      :10) www.konya.bel.tr web sitemizden Eğitime Destek Başvuru  Linkinden yapabilirsiniz.16.09.2019 – 11.10.2019 tarihleri arasında yapılıyor.

Soru         :11) Müracaat tarihleri bittikten sonra kayıt kabul ediyor musunuz ?

Cevap       :11) Müracaat tarihlerimiz bittikten sonra eğitim desteğinde bulunduğumuz bir kriterden öğrenci iseniz her hangi bir sebepten dolayı müracaat tarihlerini kaçırdı iseniz www.konya.bel.tr web sitemizde müracaat linklerimizi kapatmıyoruz, sitemize giriş yaptıktan sonra İnteraktif menü içerisinde Eğitim Desteği linkinden müracaatınızı yaparak istenilen belgeleri sisteme yükleyiniz müracaat yaptığınız tarih itibari ile takip eden ay itibariyle eğitim destek ödemelerinize başlanır.   

Soru         :12) Resmi olarak boşanmış aileyim ve yeniden evlendim yeniden evlendiğim eşimin daha önceki evliliğinden olan çocuklarının velayeti kendisine verildiği için çocuklar eşimle birlikte geldiler eşimle birlikte gelen üvey çocuklarım eğitim desteğinizden faydalanabilir mi?

Cevap       :12) Evet faydalanabilirler çocukların müracaatlarını www.konya.bel.tr web sitemizden yapınız velayet sahibi üzerine istenilen belgeleri kayıt yaparken sisteme yüklersiniz yaptığınız kayıt bilgileri ile yüklediğiniz belgeler değerlendirilir belge bilgi uyumlu ise eğitim desteğinden faydalanabilirsiniz.

Soru         :13) Eğitim Destek bilgilerimi web sitenizden güncellemeye çalışıyorum SINIF BİLGİLERİMİ değiştiremiyorum ne yapmalıyım

Cevap       :13) Bilgi güncellemelerinde 01.10.2018 tarihinden itibaren öğrencinin sınıfı ve öğrencinin aktif öğrenci durum bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol ile Milli eğitim E-Okul sisteminden otomatik çekilmektedir her hangi bir değişiklik yapılamamaktadır.

Soru         :14) Eğitim Destek bilgilerimi web sitenizden güncellemeye çalışıyorum EĞİTİM DESTEK KATEGORİ BİLGİLERİMİ değiştiremiyorum ne yapmalıyım?

Cevap       :14) Eğitim destek kategorinizde her hangi bir değişiklik oldu ise egitimedestek@konya.bel.tr e posta adresimize TC kimlik numaranızla durum değişikliğinizi bildiriniz değişikliğinizi sistem yetkilileri yapıp tarafınıza bilgi dönüşü yapılır.

Soru         :15) Eğitim Destek bilgilerimi web sitenizden güncellemeye çalışıyorum VELİ/VASİ TC BİLGİLERİMİ değiştiremiyorum ne yapmalıyım?

Cevap       :15) Eğitim destek kategorinizde her hangi bir değişiklik oldu ise egitimedestek@konya.bel.tr e posta adresimize TC kimlik numaranızla durum değişikliğinizi bildiriniz değişikliğinizi sistem yetkilileri yapıp tarafınıza bilgi dönüşü yapılır.

Soru         :16) Eğitim Destek ödemeleri ne zaman yapılacak?

Cevap       :16) 2019-2020 Eğitim destek ödemeleri 8 aylık eğitim dönemi için tüm işlemlerini tamamlamış olan öğrenciler için Kasım ayı içinde ödeme yapılmaya başlanılacak haziran ayına kadar ödeme yapılacak.

Soru         :17) Eğitim Destek ödemeleri ne kadar yapılacak ?

Cevap       :17) Eğitim destek ödeme miktarları yönetim kurulunda alınan kararla belli olur ve ödemeler alınan karara göre ödenir.

Soru         :18) Hesaplara yatırılan Eğitim Destek ödemeleri hesaplarda ne kadar süre ile durur kullanmayıp yatırılan miktarları biriktirip daha sonra toplu olarak çekip kullanabilir miyim?

Cevap       :18) Eğitim hesaplarına yada veli vasi TC numaralarına yatırılan eğitim destek paraları 3 ay üst üste çekilmediği taktirde sistem otomatik belediye hesabına geri dönüş yapar. Geri dönüş yapılan paralar tekrar talep edilmesi halinde geri ödemesi yapılmaz. 

Soru         :19)  2 yıl önce eğitim desteğinizden faydalanan bir öğrenciydim ikamet değişikliğimiz oldu il dışına gittim, yada herhangi bir sebepten dolayı bir yıl öncesinde kayıt işlemlerimi yaptıramadım şimdi ne yapmalıyım ?

Cevap       :19) Geçmiş yıllarda eğitim desteği alan bir öğrenci herhangi bir sebepten dolayı bir yıl ara verdi ise bu yıl web sitemizden www.konya.bel.tr adresimizden yeni kayıt öğrencisi olarak işlemini yapar sistemin istediği belgeleri sisteme yüklersiniz. Sisteme yüklenilen belgeler bilgi ve belge değerlendirmeniz yapılır. Belgeleriniz onaylanınca ödemeleriniz yeniden başlar.

Soru         :20)  Engelli Öğrenciyim engelli öğrenci kategorisinde kayıt yapacağım yeni düzenleme ile ÇÖZGER uygulaması gereği engelli raporlarında engel dereceleri gösterilmemektedir. Engel raporlarında hangi duruma göre değerlendirme yapıyorsunuz.

Cevap       :20) Engelli öğrenci kayıtlarının değerlendirmesini; 20 Şubat 2019 ÇARŞAMBA 30692

Sayılı Resmi gazetede yayınlanan ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL GEREKSİNİM DEĞERLENDİRMESİ   HAKKINDA YÖNETMELİK’gin Madde 8 f bendinde yer alan karara göre değerlendirme yapılır.  f) Kurula gelen bilgi, belge değerlendirilir ve gereği hâlinde çocuk da kurula davet edilerek Ek-3’te yer alan tabloya göre özel gereksinim durumu rapora yazılır. Raporda engel oranı yazılmaz. Özel gereksinim düzeylerinin engel oranları ile ilgili mevzuatla uyumunda Ek-3’te yer alan tablo kullanılır.

Resmi gazete yayınını görmek için tıklayınız :http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-1.htm

 Değerlendirme yapılan EK-3 belgesi

 

MEVZUATLA UYUM ARANDIĞINDA KULLANILACAK TABLO EK 3 

Özel Gereksinim Kodu

Özel Gereksinim Düzeyi 

Engel Oranı(%) 

1

Özel gereksinimi vardır (ÖGV) 

20-39

2

Hafif düzeyde ÖGV 

40-49

3

Orta düzeyde ÖGV 

50-59

4

İleri düzeyde ÖGV 

60-69

5

Çok ileri düzeyde ÖGV 

70-79

6

Belirgin özel gereksinimi vardır(BÖGV) 

80-89

7

Özel koşul gereksinimi vardır (ÖKGV) 

90-99

 

Soru         : 21) Eğitim destekle ilgili sorularımızı kime nereye nasıl soracağız ?

Cevap       : 22) Eğitim destek iletişim bilgilerimiz;

Posta adresi : İHSANİYE MAH. MÜNECCİMBAŞI SOK.NO:5/A  SELÇUKLU- KONYA (Zindankale Katlı Otopark Sosyal Kart Bürosu)
İletişim Tel : 0332 353 94 92
E-Posta     : egitimedestek@konya.bel.tr