engelli sayfamiza geçmek için tiklayiniz
     
  • Kültür ve Tarih Şehri
  • Bilim ve Kongre Şehri
  • Eğitim ve Spor Şehri
  • Kalkınmada Öncü Şehir
  • Huzur Şehri
  • Çevre Dostu Şehir
  • Tarım ve Sanayi Şehri
  • Ulaşımda Model Şehir
İsim:
E-Posta:

Yöresel Yemek Yarışmasına KOMEK Damga Vurdu  
            Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiği “Anadolu, Selçuklu ve Konya Mutfağı” adlı yöresel yemek yarışmasına KOMEK Yemek Kursu öğrencileri damga vurdu.
18.04.2015 12:30 
        Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile ortaklaşa düzenlediği “Anadolu, Selçuklu ve Konya Mutfağı” adlı yöresel yemek yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Geleneksel Türk yemek kültürünü tanımak ve tanıtmak amacıyla Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışması 4 ayrı kategoride NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin bahçesinde yapıldı. Etkinliğe, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet Taşkın, öğretim üyeleri, yarışmacılar ve öğrenciler katıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz yemek yarışmamızın fast food çılgınlığına karşı Anadolu mutfağının zenginliklerini gençlere aktarmak ve bunu zenginleştirmek adına önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yarışma, çorbalar ve salatalar, ana yemek, hamur işleri, tatlılar ve unutulan Konya mutfağı olmak üzere 4 ayrı kategoriden oluştu. Jüri başkanlığını Dr. Nevin Halıcı yaparken, alanında söz sahibi jüri üyelerinin yanı sıra Konya yerel basınının ileri gelenleri de jüri üyesi olarak yarışmada yer aldı.

Yarışmacıların özenle hazırladıkları yemekler jürinin beğenisine sunulurken, davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve renkli görüntülerin meydana geldiği yarışmada dereceye giren yarışmacılara 4 kategoride ödülleri takdim edildi.

YARIŞMADA KOMEK RÜZGARI

Yarışmada KOMEK Yemek Kursu öğrencileri aldıkları çok sayıda ödülle dikkat çekti. 4 ayrı kategoride KOMEK kursiyerleri Hatice Doğaner (Ekşili Et Kabağı), Halime Keser (Tutmaç) ve Tülay Mert (Tirit) birinci olurken; Funda Filiz (Düğün Pilavı), Hatice Sertdülger (Tarhun) ve Saliha Kaysı ikinci, Ümmühan Cirit (Kaburga Dolması) de üçüncü oldu. Yarışmada, KOMEK kursiyerleri Hacer Kocalar (Tarhun) ve Fatma Kiraz Baybağan (Tirit) da mansiyon aldı.

Diğer Haberler
1 Başkan Akyürek Ilgın’da Yatırımları İnceledi Vatandaşlarla Buluştu
2 Kadınhanı’nda Büyükşehir Yatırımları Tam Hız Devam Ediyor
3 Konya ve Kahramanmaraş Medeniyetimizin Temel Şehirleridir
4 Binlerce Öğrenci Tarihi ve Kültürel Değerlerimizi Yakından Tanıyor
5 AK Parti İl Danışma Meclisi ve Vefa Programı Düzenlendi
6 Her Hafta Sonu “Sema”da Buluşalım
7 MUBİS Muhtarlara Büyük Kolaylık Sağlıyor
8 Medeniyetimize ve Mirasımıza Çok İyi Sahip Çıkmalıyız
9 Dualarımız Kahraman Mehmetçik İçin
10 Yeni Dönemde Şehir Kimliği ve Estetiği Ön Planda Olacak
11Alo 153 ile Kapımız Her Zaman Açık
12Büyükşehir’in Canlı Yayın Kameralarına Büyük İlgi
13Ankara’da Konyalılar Buluşması Yapıldı
14Tarihi Eserler Büyükşehir Koruması Altında
15Büyükşehir’den Hafızlar İçin Daru’l Huffaz
16Konya’nın Tarihi Dokusu Belediye Başkanlarını Etkiledi
172002’den Bugüne Ülkenin Tarihini Değiştirdik
18AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya: Konya Planlamada Örnek Şehir
19AK Parti Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı Konya’da “Millete Hizmet Sevdamız Bizi Her Zaman Diri Tutuyor”
20Tarihi Alaaddin Camii’nin Restorasyonu Tamamlanan Doğu Bölümü İbadete Açıldı
www.konya.bel.tr geçen hafta günlük ortalama 126.125 kez ziyaret edilmiştir.
Mobil Konya Uygulamamız geçen hafta günlük ortalama 275.112 kez ziyaret edilmiştir.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı © Tüm Hakları Saklıdır