engelli sayfamiza geçmek için tiklayiniz
     
  • Kültür ve Tarih Şehri
  • Bilim ve Kongre Şehri
  • Eğitim ve Spor Şehri
  • Kalkınmada Öncü Şehir
  • Huzur Şehri
  • Çevre Dostu Şehir
  • Tarım ve Sanayi Şehri
  • Ulaşımda Model Şehir
İsim:
E-Posta:

Canan Karatay “Sağlıklı Beslenmenin Sırları”nı Anlattı  
             Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin organize ettiği Şehir Konferansları’na konuk olan Prof. Dr. Canan Karatay, genç ve ileri yaşlarda ortaya çıkan hastalıkların temelinde hareketsizliğin, kilo almanın ve yanlış beslenmenin yattığını dile getirdi.
23.11.2013 14:21 
        Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin organize ettiği Şehir Konferansları’na Prof. Dr. Canan Karatay konuk oldu.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta “Sağlıklı Beslenmenin Sırları”nı anlatan Karatay, fazla kilonun tüm gelişmiş ülkelerde en önemli sorunlardan biri olduğunu belirterek, bunun halk sağlığını ve ülke ekonomisini etkileyen kara bir delik olduğunu söyledi.

HASTALIKLARIN TEMELİNDE FAZLA KİLO VARDIR

En gelişmiş ülkelerde bile en fazla harcamanın hastalanmamak için yapıldığını kaydeden Karatay, genç ve ileri yaşlarda ortaya çıkan hastalıkların temelinde hareketsizliğin, kilo almanın ve yanlış beslenmenin yattığını dile getirdi. Tansiyon yüksekliği, kalp krizi, şeker hastalığı, kanserler, alzheimer, unutkanlık, eklem-kas ağrıları ve depresyonların temelinde şişmanlığın yattığını belirten Karatay, bu hastalıkların aynı aile içinde görülse de genetik olmadığını ifade etti.

DOĞAL TEREYAĞI HAZMI KOLAYLAŞTIRIR

Konuşmasında doğal beslenmenin önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, “Doğal köy tereyağını istediğiniz kadar yiyin. Çünkü yağ, hazmı kolaylaştırır. Yağ, gün boyunca devam eden sağlıklı bir enerjidir. Şekerin sağladığı enerji 2 saat sonra sizi halsiz bırakır. Ayrıca, zeytinyağı ve balık yiyin” dedi.

BOL BOL FINDIK-FISTIK YİYİN

Fındık, fıstık, badem ve cevizin doğal vitamin ve mineral kaynağı olduğunu vurgulayan Karatay, bunları da bol bol yemek gerektiğini dile getirdi.

Konferansın sonunda Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Prof. Dr. Canan Karatay’a günün anısına çeşitli hediyeler verdiler.

Diğer Haberler
1 Başkan Altay Sağlıklı Yaşam İçin Çocuklarla Birlikte Pedal Çevirdi
2 Başkan Altay: İlçelerin Standardını Yükseltmek İçin Çalışıyoruz
3 Başkan Altay: Yeni Büyükşehir Yasası ile İlçelerimiz Gelişiyor
4 Başkan Altay Kadınhanı ve Ilgın’da Vatandaşlarla Buluştu
5 Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’na Birçok Ülkeden Nitelikli Eserler Katılıyor
6 Başkan Altay, Bisiklet Kazanan Çocukların Mutluluğuna Ortak Oldu
7 Başkan Altay: Bayrağımız Gazilerimiz Sayesinde Gururla Dalgalanıyor
8 Yerli Üretelim, Yerli Tüketelim
9 Ahilik Çalıştayı Gerçekleştirildi
10 Tacikistan Büyükelçisi Rajabiyon Başkan Altay’ı Ziyaret Etti
11Başkan Altay: Gazilerimiz Sayesinde Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
12Esnaf Odalarından Ahilik Haftası’nda Başkan Altay’a Ziyaret
13Konyaspor Taraftarından Örnek Davranış
14Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun
15Miryokefalon Zaferi’nin 842. Yıldönümü Konya’da Kutlandı
16Başkan Altay, Bayırbucak Türkmenlerinin Yetim Çocuklarıyla Buluştu
17Büyükşehir’den Üretime ve İstihdama Katkı
18Konya Bölge Adliye Mahkemesi Açıldı
19Konya Merkezde Bisiklet Dağıtımı Başladı
20Hicri Yeni Yılımız Mübarek Olsun
www.konya.bel.tr geçen hafta günlük ortalama 126.125 kez ziyaret edilmiştir.
Mobil Konya Uygulamamız geçen hafta günlük ortalama 275.112 kez ziyaret edilmiştir.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı © Tüm Hakları Saklıdır